Notika Daugavpils novada tūrisma seminārs un konkursa “Labākais ēdināšanas uzņēmums” uzvarētāju apbalvošana

Daugavpils novada tūrisma seminārs notika 24. novembrī Naujenes Novadpētniecības muzeja telpās.  Pasākumu atklāja Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika. Semināra dalībnieki – tūrisma uzņēmēji un speciālisti noklausījās Rolanda Gradkovska (aģentūras TAKA direktors) sagatavoto pārskatu par 2016.gada tūrisma aktivitātēm Daugavpils novadā un plāniem uz 2017.gadu, interesējās par ES fondu iespējām tūrisma attīstībai (Andris Kucins, Latgales plānošanas reģions), Altum programmas piedāvātajām finanšu piesaistes iespējām tūrisma jomā (Vita Pučka, Altum konsultāciju birojs), Swedbank piedāvātajām iespējām tūrisma nozares uzņēmumu attīstībai (Eva Agafonova, Swedbank). Noderīga pieredzes apmaiņa bija stāstījums par kulināro mantojumu un gastronomisko tūrismu Latgalē (Tatjana Kozačuka, Latgales kulinārā mantojuma centrs, Krāslavas TIC), ilgtspējīga tūrisma attīstības iespējām īpaši aizsargājamās dabas teritorijās (Irēna Skrinda, Dabas aizsardzības pārvalde),  pirts vērtību un nozīmi (Edgars un Veronika Tabūni, brīvdienu māja “Sala”).

Semināra dalībnieki ar satraukumu gaidīja konkursa “Labākais ēdināšanas uzņēmums” uzvarētāju apbalvošanu. Vispirms speciālbalvas pasniedza laikraksta “Latgales laiks” direktore Iveta Valpētere.

Daugavpils novada domes konkursa “Labākais ēdināšanas uzņēmums Daugavpils novadā 2016” komisija bija nolēmusi apbalvojumus pasniegt šādiem ēdināšanas uzņēmumiem:

restorānam “Sventes muiža” – par iegūto 1.vietu grupā “Pastāvīgs ēdināšanas piedāvājums”
kafejnīcai “VĪROGNA” par iegūto 1.vietu grupā “Banketu piedāvājums”
kafejnīcai “VOJAŽ” par iegūto 1.vietu grupā “Ēdināšana pēc pasūtījuma un/vai brokastis”
kafejnīcai „BALTAIS KROGS” par labākajiem rezultātiem konkursa nominācijā „Radošākais un aktīvākais uzņēmums ēdināšanai brīvdabā”
restorānam „SVENTES MUIŽA” par labākajiem rezultātiem konkursa nominācijā „Glītākais galda noformējums”
kafejnīcai „VĪROGNA” par labākajiem rezultātiem konkursa nominācijā „Oriģinālākā ēdiena recepte”
kafejnīcai „MARIANNA” par labākajiem rezultātiem konkursa nominācijā „Apmeklētāju simpātiju balva”
kafejnīcai „RUDZUPUĶES” par labākajiem rezultātiem konkursa nominācijā „Latgaliešu virtuve un pašu ražotie izstrādājumi piedāvājumā”